tuloilmalaite

Tuloilmalaitteet

Tuloilmalaite ehkäisee vedon tunnetta asunnossa. Suodatettu ja hallitusti korvausilmakanavasta virtaava korvausilma on perusedelletys poistoilmanvaihdolla varustetuissa tiloissa oleskelevien terveydelle ja virkeydelle.

Tuloilmalaite – Avain terveelliseen sisäilmaan

Tuloilmalaite tuo sisätiloihin puhdasta, raikasta ja terveellistä ilmaa ympäri vuoden.

Jokaisesta poistoilmanvaihdolla varustetusta huoneistosta tulee löytyä korvausilmakanava ns. puhtaista tiloista. Tällaisiin tiloihin kuuluvat asuinkäytössä muun muassa makuuhuoneet ja olohuoneet. Mikäli korvausilmakanavisto on virtauspinta-alaltaan riittämätön tai osittain rajoitettu esimerkiksi vedon tunteesta johtuen, rakennevaurioiden riski kasvaa merkittävästi. 

Mobair-tuloilmalaitteet

Mobair-tuloilmalaitteiden ansiosta perinteisen korvausilmaventtiilin lämmityskaudella aiheuttama vedon tunne poistuu, eikä tarvetta korvausilman rajoittamiseen ole. Mobair-tuloilmalaitteissa on sopivia vaihtoehtoja erikokoisiin rakennuksiin. Näillä laitteilla johdat kotiisi raikasta ilmaa – ilman siitepölyä, saasteita tai muita epäpuhtauksia. Laitteet sopivat erilaisiin kohteisiin: omakotitaloihin, kerrostaloihin ja rivitaloihin, päiväkoteihin, kouluihin ja muihin julkisiin tiloihin.

Tutustu alta Mobair-tuloilmalaitteisiin ja pyydä tarjous!

Katso Mobair tuote-esite (pdf)

tuloilmalaite

Mobair 2010 – lämmittävä ulkoilmaventtiili

Mobair 2010 tuloilmalämmitin on pienikokoinen ja tehokas tuloilmalaite vanhoihin rakennuksiin, joissa on koneellinen ilmanpoisto. Laite suodattaa ja lämmittää huoneeseen laitteen läpi ulkoa tulevan korvausilman. Sopii (erityisesti) asuintiloihin omakoti-, rivi- ja kerrostaloihin.

Tuloilmalaitteen toiminta perustuu huoneessa olevaan alipaineeseen, jolloin suodatettua ja raikasta ilmaa virtaa haluttuun tilaan täyttämään alipaine. Haluttaessa ilma voidaan lämmittää kytkemällä lämmitin päälle. Laite on myös energiatehokas, sillä lämmitintä voidaan pitää päällä vain tarpeen vaatiessa. Tällöin huoneen varsinaiset lämmittimet eivät kuormitu niin paljon.

Mobair 2010 on myös helppo asentaa ja huoltaa. Laitteen mukana saat asennuskehyksen ja kiinnitysruuvit. Huolettoman huollon kulmakivi on kerran vuodessa vaihdettava hienosuodatin.

tuloilmalaite

Mobair 2020 – tuloilmalaite

Mobair 2020 -tuloilmalaite tehostaa talon ilmanvaihtoa, olipa kyseessä koneellinen ilmanpoisto tai painovoimainen ilmanvaihto.

Tuloilmapuhaltimella varustettu Mobair 2020 -tuloilmalaite soveltuu hyvin vanhoihin rakennuksiin, joissa on painovoimainen ilmanvaihto tai koneellinen ilmanpoisto. Talon ilmanvaihto tehostuu, kun Mobair 2020 suodattaa ja lämmittää huoneeseen laitteen läpi ulkoa virtaavan korvausilman. Laitteen avulla talon ilmanvaihto paranee kohteesta riippumatta, sillä Mobair 2020 voidaan asentaa niin omakoti-, rivi- tai kerrostaloasuntoihin. Laitteen avulla suoritettava talon ilmanvaihto ei myöskään esty tai häiriinny tulisijan käytön aikana. Koska Mobairin toiminta ei ole riippuvainen tulisijasta, voidaan Mobair 2020 asentaa niin tulisijalla varusteltuihin kuin tulisijattomiin koteihin.

Mobair 2020 on muutoin samantyyppinen tuloilmalaite kuin Mobair 2010, mutta siinä on myös puhallin. Siksi 2020 ei vaadi alipainetta ilman sisään virtaamiseksi, ja se soveltuu lähes kaikentyyppisiin rakennuksiin. Laitteen avulla talon ilmanvaihto voidaan suorittaa varsin energiatehokkaasti, sillä lämmitintä voidaan pitää päällä vain tarpeen vaatiessa.

tuloilmalaite

Mobair 2030S – tuloilmalaite

Kiertoilmapuhaltimella varustettu Mobair 2030S tuloilmalaite rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanpoisto. Laite suodattaa ja lämmittää huoneeseen ulkoa virtaavan korvausilman. Sopii eityisesti asuintiloihin omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa. Mobair 2030S on täysin uudentyyppinen tuloilmalaite. Erikoisen laitteesta tekee se, että ulkoa tuleva kylmä ilma lämpenee katonrajassa olevan lämpimän ilman avulla. 1.0W tehoinen puhallin aikaansaa huoneilman ja ulkoa tulevan ilman sekoittumisen, joten energiankulutus on erittäin alhainen. Patentoitu rakenne takaa vedottoman lopputuloksen. Valmistettu Suomessa. Mobair 2030S on myös helppo asentaa ja huoltaa.Laitteen mukana toimitetaan kiinnitysruuvit, vaihdettava hienosuodatin, ulkoilmasäleikkö sekä ulkoilmaputki.

tuloilmalaite

Mobair 2080 ilmanvaihtokoneet ja ilmanpuhdistimet myös suuriin tiloihin.

Puhallin imee suodattimen lävitse sekoituskammiosta korvausilmaa sekä kiertoilmaa huoneesta. Korvausilma esilämmitetään ensisijaisesti kiertoilmalla, temostaattiohjattu vastus varalla. Mikäli alipainetta ei ole Mobair 2080 painottuu automaattisesti sisäilmankierrolle ja suodatukselle, huonetila ei ylipaineistu. Laite toimitetaan joko oikea- tai vasenkätisenä.

Käyttökohteet
Koneellisella tai painovoimaisella
poistoilmanvaihdolla varustetut
luokkahuoneet/liiketilat/palvelukiinteistöt

tuloilmalaite

Mobair 4100 -lämmönsiirtopuhallin

Mobair 4100 on ainutlaatuinen lämmönsiirtopuhallin,joka siirtää lämmintä tai viileää ilmaa kätevästihuoneesta toiseen.

Laite asennetaan yleensä oven yläpuolelle. Väliseinään tehdään aukko koneistolle.Teleskooppiläpivientikanava säädetään 10 mm lyhyemmäksi kuin väliseinä. Kanavan ja väliseinän väli tiivistetään.Puhallussuunta valitaan käyttötarkoituksen mukaan joko huoneeseen päin tai huoneesta poispäin.Säleiköt kiinnitetään aukkoihin virtaussuunta ylöspäin.

Laitteisto toimii 12 V DC-moottoreilla. Toimitukseen kuuluva säädettävä muuntaja liitetään pistorasiaan ja siitä lähtevä liitosjohto viedään joko seinärakenteen sisällä tai pinnassa laitteen sisällä olevaan liittimeen. Kun liitosjohto on kytketty laitteessa olevaan pikaliittimeen ja säleiköt ovat paikoillaan, on laite käyttövalmis.

Puhaltimen nopeudensäädin sijaitsee pistorasiaan liitettävässä muuntajassa. Vaikutus huoneen lämpötilaan onsuoraan riippuvainen puhaltimien käyntinopeudesta. Suurimmalla nopeudella tehontarve on vain 4 W, joten laite voi olla jatkuvasti toiminnassa.Huomio! Ellei väliovea pidetä auki tai raollaan, tulee oveen tai väliseinään asentaa siirtoilmasäleikkö.

tuloilmalaite

Flexit Roomie Dual

Roomie Dual tarjoaa tasapainoisen ilmanvaihdon ja lämmön talteenoton erillistilaan. Laitteen kaksi tuuletinta takaavat jatkuvan tasapainoisen tulo- ja poistoilman.

Keraaminen lämmönvaihdin ottaa lämmön talteen poistoilmasta ja säätää suodatetun tuloilman lämpötilaa. Sähköasentajaa ei tarvita, sillä huoneilmanvaihtolaitteen toimitukseen kuuluu valmiiksi asennettu virtajohto ja pistoke.

Lämpimällä kaudella huoneilmanvaihtolaitteen voi asettaa tuuletustilaan, jolloin se tuulettaa ilman lämmön talteenottoa. Roomie Dual Wifin voi asentaa kosteaan tilaan, ja laitteessa on suodattimen varoitustoiminto, kosteustunnistin ja säädettävät ajastintoiminnot.