Ilman­vaihto­-
järjes­telmien ja ilman­vaihto­koneen huolto

Suoritamme ilmanvaihtojärjestelmien ja ilmanvaihtokoneiden huollot vuosien kokemuksella Tampereella ja muualla Pirkanmaan alueella. Yksityisasuntojen lisäksi teemme ilmanvaihtokoneiden huoltoja myös yritysten toimitiloihin sekä julkisiin kohteisiin, kuten päiväkoteihin, ravintoloihin, vanhainkoteihin ja virastoihin.

Huolehdi kodin kunnosta
säännöllisellä ilmanvaihdon huollolla

Ilmanvaihtokoneen huolto ja puhdistus on kodin perushuoltoon kuuluva työ, joka vaikuttaa merkittävästi mm. sisäilman laatuun, sähkölaskuun ja kodin paloturvallisuuteen. Sopiva huoltoväli riippuu mm. käytössä olevasta ilmanvaihtojärjestelmästä ja asuinalueesta.

Ilmanvaihtokoneiden ja -järjestelmien huollossa tarkastamme koko järjestelmän kunnon, sekä tarkastamme ja puhdistamme samalla ilmanvaihtokoneen. Asentajamme toimittavat huollon yhteydessä raportin havaitsemistaan vioista asiakkaalle. Huolto- ja korjauspalveluiden lisäksi saat kauttamme myös ilmanvaihdon asennuspalvelut.

Mitä ilmanvaihtohuolto sisältää?

  • Ilmanvaihtokanavat alipaineistetaan ja harjataan mekaanisesti
  • Ilmanvaihtokanavat desinfioidaan tarvittaessa
  • Ilmanvaihtokoneen puhaltimet, kennosto ja kotelo puhdistetaan
  • Ilmanvaihtokoneen suodattimet vaihdetaan
  • Tulo- ja poistoilmaventtiilit pestään
  • Liesituulettimen rasvakanava puhdistetaan mekaanisesti harjaamalla
  • Ilmavirrat mitataan ja säädetään
  • Mitataan rakennuksen sisäisen paine-ero
  • Tarkastetaan kondenssivesiputken toimivuus
  • Puhdistus- ja mittauspöytäkirjat

Säännöllisesti tehdyllä ilmanvaihtohuollolla
lisäät asuinmukavuutta huomattavasti.

Ilmanvaihdon huolto takaa terveellisen
ja turvallisen asuinympäristön

Vietät suurimman osan ajastasi sisätiloissa, joten sisäilman puhtaus ja riittävä vaihtuvuus on tärkeää asukkaiden terveyden, turvallisuuden ja asumisviihtyvyyden kannalta. Huono sisäilma aiheuttaa tukkoisuutta ja väsymystä tai pahimmillaan jatkuvaa nuhaa, allergioita ja astmaa. Siksi ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta ja ilmanvaihtokoneen huollosta tulee huolehtia asianmukaisesti.

Mikäli epäilet ilmanvaihdon toimivuutta, ota yhteyttä, niin teemme arviointikäynnin kohteeseesi maksutta ja ilman sitoumuksia. Lopulliseen ilmanvaihdon huollon hintaan ja laajuuteen vaikuttavat mm. tilan pinta-ala, ilmanvaihtoventtiilien lukumäärä, ilmanvaihtojärjestelmän malli sekä talon kerrosten lukumäärä.

Pöly ja lika ilmanvaihtokanavissa voi aiheuttaa
kosteusongelmia ja tulipalon riskin

Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja lika tukkivat ilmanvaihdon ja saavat ilmamäärät epätasapainoon. Tästä aiheutuu epämiellyttävää hajua, vetoa ja tunkkaista ilmaa. Pahimmillaan epätasapainoinen ilmanvaihto voi aiheuttaa kosteusongelmia kotisi rakenteisiin. Kanaviin kertyvä pöly on myös paloturvallisuusriski. Tästä syystä säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on kodin rakenteiden ja viihtyvyyden kannalta välttämätön toimenpide.

Kärsitkö tunkkaisesta sisäilmasta?

Mikäli epäilet ilmanvaihdon toimivuutta, ota meihin yhteyttä. Kartoitamme kohteesi ja ilmanvaihtojärjestelmäsi huoltotarpeen ja saat yksilöllisen tarjouksen ilmanvaihdon huollosta.