Ilmanvaihtokanavien puhdistus

Ilmanvaihdon puhdistus

Ilmanvaihdon puhdistus on syytä toteuttaa säännöllisesti 510 vuoden välein. Suoritamme ilmanvaihdon puhdistukset Pirkanmaalla Tampereen talousalueella, pääkaupunkiseudulla sekä koko Länsi-Suomen läänissä.
Teemme puhdistuksia yksityistalouksien lisäksi myös yrityksille sekä muille julkisille- ja toimitiloille.

Ilmanvaihtokanavien puhdistus kuuluu kodin perushuoltoon

Ilmanvaihdon puhdistus on kotisi perushuoltoon kuuluva työ. Ilmanvaihtokanavien puhdistus on samalla myös järjestelmän kuntotarkastus. Asentajamme toimittavat raportin havaitsemistaan vioista asiakkaalle.

Meidän kauttamme saat myös ilmanvaihdon asennus- ja korjauspalvelut.

Ilmanvaihdon puhdistus on satsaus terveelliseen sisäilmaan

Vietät suurimman osan ajastasi sisätiloissa, joten sisäilman puhtaus ja riittävä vaihtuvuus on tärkeää sinun ja perheesi terveyden ja asumisviihtyvyyden kannalta. Huono sisäilma aiheuttaa tukkoisuutta ja väsymystä sekä pahimmillaan jatkuvaa nuhaa, allergioita ja astmaa. Siksi ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta tulee huolehtia asianmukaisesti.

Ilmanvaihtokanavien lika voi aiheuttaa kosteusongelmia ja paloturvallisuusriskejä

Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja lika tukkivat ilmanvaihdon ja saavat ilmamäärät epätasapainoon. Tästä aiheutuu epämiellyttävää hajua, vetoa ja tunkkaista ilmaa. Pahimmillaan epätasapainoinen ilmanvaihto aiheuttaa kosteusongelmia kotisi rakenteisiin. Kanaviin kertyvä pöly on myös paloturvallisuusriski. Tästä syystä säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on kodin rakenteiden ja viihtyvyyden kannalta välttämätön toimenpide.

Meiltä ilmanvaihtokanavien puhdistukset myös yrityksille ja julkisiin rakennuksiin

Asuinrakennusten lisäksi työskentelemme myös monissa muuntyyppisissä kohteissa. Hoidamme ilmanvaihtokanavien puhdistukset ja ilmanvaihtokoneen huollot kokemuksella esimerkiksi suurempiin liikerakennuksiin ja toimitiloihin. Meiltä myös ravintoloiden rasvakanavien puhdistukset uusimmilla menetelmillä. Referenssejä saat sähköpostilla.

Milloin on aika ilmanvaihtokanavien puhdistukselle?

 • Ilmanvaihtokoneen suodattimet menevät tukkoon alle puolessa vuodessa
 • Ilmanvaihtoventtiileihin on kertynyt pölyä ja likaa
 • Sisäilma tuntuu tunkkaiselta tai haisee
 • Asunnossasi on tehty rakennus- tai remonttitöitä
 • Kodissasi on koneellinen ilmanvaihto­järjestelmä ja ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta kulunut jo yli viisi vuotta
 • Kodissasi on koneellinen poisto (huippuimuri tai kanavapuhaltimet) ja viimeisimmästä ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta on kulunut jo 10 vuotta, tai huomaatte että kanavat ovat todella likaiset
 • Epäilet homeongelmaa -> ongelma saattaakin piillä huonossa ilmanlaadussa ja hoitua pelkällä ilmanvaihtokanavien puhdistuksella ja ilmanvaihdon huollolla

Valitse ammattilainen ilmanvaihtokanavien puhdistukseen!

Ilmanvaihtokanavat ovat yleensä useita metrejä pitkiä ja niihin on mahdoton päästä käsiksi ilman ammattilaisten välineitä.

}

Ilmanvaihtokanavien puhdistus hoituu nopeasti

Yhden kodin/huoneiston puhdistus kestää yleensä n. 2-5 tuntia. Asentajamme toimivat sisätiloissa, mutta asunnosta ei tarvitse poistua huollon ajaksi.

Mittaus ja säätö ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä

Oikein toimivassa ilmanvaihdossa ilmamäärät ovat riittävät ja vastaavat alkuperäistä ilmanvaihtosuunnitelmaa. Koneellinen ilmanvaihto täytyy lisäksi säätää hiukan alipaineiseksi.

Vain huolellisella säätämisellä saavutetaan sekä asukkaille että kodin rakenteille sopiva ilmanvaihto.

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hyödyt

 • Puhdas ja terveellisempi sisäilma
 • Tunkkaisuus vähenee
 • Virkeystasosi nousee
 • Parempi paloturvallisuus

Ilmanvaihdon puhdistukset Länsi-Suomen läänissä Pirkanmaan talousalueella

Ilmainen arviokäynti on ehdottomasti helpoin ja vaivattomin tapa arvioida ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarve tai asennustyön laajuus.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta!