Ilmanvaihdon
puhdistus

Ilmanvaihdon puhdistus on kotisi perushuoltoon kuuluva työ, joka on hyvä toteuttaa säännöllisesti 5–10 vuoden välein. Asianmukaisesti suoritettu ilmanvaihtokanavien puhdistus on samalla myös järjestelmän kuntotarkastus. Suoritamme ilmanvaihdon puhdistukset Tampereella ja koko Pirkanmaan alueella. Yksityistalouksien ja yritysten lisäksi teemme puhdistuksia myös suurille toimitiloille ja julkisille tiloille.

Ilmanvaihdon puhdistus on satsaus
terveelliseen sisäilmaan

Yleisen hyvinvoinnin kannalta sisäilman puhtaus ja riittävä vaihtuvuus on olennainen osa asuinmukavuutta – vietäthän suurimman osan ajastasi sisätiloissa. Huonon sisäilman on todettu aiheuttavan hengitysteiden tukkoisuutta, ja yleistä väsymystä sekä pahimmillaan jatkuvaa nuhaa, allergioita ja astmaa. Pitämällä huolen asianmukaisesti ja säännöllisesti tehtävästä ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta, voit itse vaikuttamaan asuntosi viihtyvyyteen ja terveelliseen sisäilmaan. Tilaa ilmainen kartoituskäynti, niin tarkastamme asuntosi tai toimitilasi ilmanvaihtokanavien kunnon.

Mitä ilmanvaihdon puhdistus maksaa?

Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen hintaan vaikuttavat mm. talotyyppi, kotisi pinta-ala, ilmanvaihtojärjestelmän tyyppi ja ilmanvaihtokanavien määrä. Ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä suoritetaan aina ilmanvaihtokanavien mittaus ja säätö. Helpoimmalla pääset, kun tilaat meiltä ilmaisen kartoituskäynnin. Voit tilata kartoituskäynnin täyttämällä lomakkeen, sähköpostilla tai puhelimitse.

Ilmanvaihtokanavien lika voi aiheuttaa kosteusongelmia ja paloturvallisuusriskejä

Ilmanvaihtokanaviin kertyvä pöly ja lika tukkivat ilmanvaihdon ja voivat aiheuttaa ilmamäärän epätasapainon. Tästä aiheutuu epämiellyttävää hajua, vetoa ja tunkkaista ilmaa. Pahimmillaan epätasapainoinen ilmanvaihto aiheuttaa kosteusongelmia kotisi rakenteisiin, ja kanaviin kertyvä pöly on paloturvallisuusriski. Tästä syystä säännöllinen ilmanvaihtokanavien puhdistus on kodin rakenteiden ja viihtyvyyden kannalta välttämätön toimenpide.

Milloin ilmanvaihtokanavat pitää puhdistaa?

 • Ilmanvaihtokoneen suodattimet menevät tukkoon alle puolessa vuodessa
 • Ilmanvaihtoventtiileihin on kertynyt pölyä ja likaa
 • Sisäilma tuntuu tunkkaiselta tai haisee
 • Asunnossasi on hiljattain tehty rakennus- tai remonttitöitä
 • Kodissasi on koneellinen ilmanvaihto­järjestelmä ja ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta kulunut jo yli viisi vuotta
 • Kodissasi on koneellinen ilmanvaihto (huippuimuri tai kanavapuhaltimet) ja viimeisimmästä ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta on kulunut jo 10 vuotta, tai huomaatte että kanavat ovat todella likaiset
 • Epäilet homeongelmaa. Joskus ongelma saattaakin piillä huonossa ilmanlaadussa ja hoitua pelkällä ilmanvaihtokanavien puhdistuksella ja ilmanvaihdon huollolla

Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus RepAirilta?

 • Ilmanvaihtokanavat ovat yleensä useita metrejä pitkiä ja niihin on mahdoton päästä käsiksi ilman ammattilaisten työvälineitä
 • Teemme työmme tehokkaasti, sovittuja aikatauluja noudattaen. Asentajamme toimivat sisätiloissa, mutta asunnosta ei tarvitse poistua huollon ajaksi.
 • Asentajamme toimittavat sinulle aina raportin havaitsemistaan vioista
 • Teemme ilmanvaihtokanavien puhdistuksen yhteydessä aina myös ilmanvaihdon mittauksen ja säädön
 • Ammattilaisen tekemän ilmanvaihtokanavien puhdistuksen jälkeen huoneistossa on puhtaampi sisäilma, tunkkaisuus vähenee ja virkeystasosi nousee. Myös asunnon paloturvallisuus paranee.

Meiltä ilmanvaihtokanavien puhdistukset
myös yrityksille ja julkisiin rakennuksiin

Asuinrakennusten lisäksi hoidamme ilmanvaihtokanavien puhdistukset ja ilmanvaihtokoneen huollot myös suurempiin liikerakennuksiin ja toimitiloihin. Teemme myös ravintoloiden rasvakanavien puhdistuksia uusimmilla puhdistusmenetelmillä. Kauttamme saat myös ilmanvaihdon asennuspalvelut niin yksityisille kuin yrityksillekin.

Ilmanvaihdon puhdistukset Pirkanmaan alueella

Ilmainen arviokäynti on ehdottomasti helpoin ja vaivattomin tapa arvioida ilmanvaihtokanavien puhdistuksen tarve ja asennustyön laajuus. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ilmanvaihtokanavien puhdistuksesta!