Ilmanvaihdon
mittaus ja säätö

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö voi olla tarpeen, jos sisäilma tuntuu tunkkaiselta, asunnossa on hiljattain tehty remonttia tai kosteus ei tunnu poistuvan asunnosta. Oikein säädetty ilmanvaihto toimii energiatehokkaasti ja poistaa kosteutta sisätiloista, pitäen sisäilman raikkaana ja terveellisenä.

Säännöllinen ilmanvaihdon mittaus ja säätö
pitää asuntosi raikkaana

Oikein toimivassa ilmanvaihdossa ilmanvaihto on hieman alipaineinen sekä ilmamäärät ovat riittävät ja vastaavat alkuperäistä ilmanvaihtosuunnitelmaa. Yhdenkin venttiilin säätämisellä voi vaikuttaa koko asunnon ilmanvaihtoon ja siksi ilmanvaihto tulisi mitata ja säätää säännöllisesti ammattilaisen toimesta. Liian suuri yli- tai alipaine voi vaikuttaa hyvinkin voimakkaasti asunnon rakenteisiin ja sisäilman laatuun.

Ilmanvaihdon mittauksen ja säädön hyödyt:

  • Puhdas ja terveellinen elinympäristö
  • Raikas sisäilma ja tuoksu
  • Pienempi sähkölasku
  • Tehokas kosteudenpoisto
  • Talon rakenteiden hyvinvointi

Energiatehokkaassa kodissa on huolehdittu säännöllisestä ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä.

Ilmanvaihdon mittaus ja säätö toteutetaan vain puhtaaseen ilmanvaihtojärjestelmään

Huomioithan, että jos ilmanvaihtojärjestelmä on likainen, ei mittaustulos ole todenmukainen eikä näin ollen ilmanvaihdon säätö ole järkevää. Ennen ilmanvaihdon mittausta ja säätöä järjestelmä tulisi aina puhdistaa. Meiltä voit tilata maksuttoman arviointikäynnin, jonka perusteella suoritamme tarpeen mukaan myös ilmanvaihdon puhdistuksen.

Kaipaako huoneiston
ilmanvaihto mittausta ja säätöä?

Toteutamme ilmanvaihdon mittaukset ja säädöt asiantuntevasti Tampereella ja koko Pirkanmaan alueella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous ilmanvaihdon mittauksesta ja säädöstä!